RIDING THE BEAST

0. b. – Fa-te frate cu dracu’…

 Protected by Copyscape Online Infringement Detector Guarded by Plagiarisma.Net - plagiarism software
 All rights reserved;  timestamp- protected intelectual property rights! 

Unii bloggeri, probabil in lipsa de idei personale, COPIAZA ARTICOLELE MELE pe dea-ntregul  fara sa LE DAU ACCEPTUL unei republicari!  Consider ca nu au decat dispret pentru proprietatea intelectuala, adica pentru MUNCA ALTORA.Consecintele  aici.

In fapt nu hotii, ci cei care tolereaza hotia sunt cei ce-au dus buhul tarii asteia ca este una  de borfasi. Un borfas n-are cum sa traiasca daca nu e tolerat in societate.  Chiar daca nu e dovedit,  in alte tari oamenii il evita daca se BANUIE MACAR ca are probleme, sau daca se VEDE ca e din FIRE IMORAL. NU MAI ARE BAZA SOCIALA. Stiu ce spun am trait si prin alte tari! In Elvetia, Germania, Danemarca si chiar Rusia ori Ukraina, cine nu isi tine cuvantul si e excroc,  mincinos sau superficial DIN FIRE, e evitat de toti: ramane singur. La romani e invers; va ramane singur cine spune si apara adevarul – nu trebuie sa ne uitam mai departe de Eminescu.  Jmecherul si mincinosul va fi la mare cinste, la bere si la mondenitati.

Astfel nu cei cativa care fac borfasii sunt problema borfasiei romanesti; ci toti aceia care mai vorbesc si mai socializeaza cu hotii, excrocii si jmecherii;  iar cei ce ii tolereaza si se-mprietenesc cu ei, sunt enorm de multi, hai s-o spunem pe-a dreapta; majoritatea populatiei. Ca niste condamnati penal pentru coruptie au castigat alegeri e numai datorita acestei nesimtiri romanesti, care denota o lipsa profunda de morala a FIECARUIA; “lasa ba, a facut el ceva da’ …e prietenul meu si oricum, cu cine ma mai duc la bere? De ce sa-mi stric RELATIILE?”

Si nu e de scuzat; se spune ca taranii sunt prosti, si d-aia ii voteaza ca habar n-au. Nu e adevarat – TOTI stiu foarte bine, da nu LE PASA. Si fiindca nu le pasa, si-o iau pe cocoasa. Cum au facut-o cei de la Pungesti cu primarul ala care a vandut parcela la Chevron;  le-a pasat pungestenilor ca e un excroc atunci cand l-au votat? Sa nu-mi spuneti ca n-au stiut ca are fire de excroc! Au stiut foarte bine!  Da’ nu le-a pasat de “detaliul asta”, DECAT atunci cand i-a atins pe ei.

Si tot asa cu o tara intreaga: Ponta… sau Iliescu, sau Nastase, sau cine stie mai cine! TOAT LUMEA STIA, da nu voia sa vada. Asta e adevarul; “Fa-te frate cu dracu’ pana treci lacu'” e proverbul romanesc care arata coruptia morala profunda a acestui neam, independent de sistemul politic; ca acest proverb funest nu-i de cand cu comunistii;  e de cand sunt romanii!

Acest proverb presupune urmatoarea asumptie; eu cel ce ma fac frate… sunt mai jmecher ca dracu’, si la sfarsit il fraieresceu pe el! Astfel nu exista decat strict 2 posibilitati logice: ori esti intr-adevar mai jmecher, deci esti UN DIAVOL SI MAI MARE, ori esti in fapt mai fraier, si la sfarsit vei fi TU cel fraierit. Ceea ce de obicei se intampla. Acest proverb este astfel BAZA MAFIEI si CORUPTIEI.

Din cauza proverbului cu “fa-te frate cu dracu’ “, romanul este cel mai mare fariseu care a existat vreodata in istorie:  nici macar Isus n-a catadicsit sa faca asa un targ, desi era Fiul Domnului; atunci cand Satan i-a propus sa-i dea toate bogatiile lumii, n-a zis; “hai sa ma fac frate cu dracu pana trec lacu’ ” (si dup-aia il fraieresc eu, se subintelege in proverb implicit). N-a zis decat “Piei Satana!”. NU! Romanul e mai jjmecher decat Isus! Si asa a ramas!

Si daca tot vorbim de religie; cam ce face romanul? Potlogarii, dupa care (in cel mai bun caz) se pune cu capu in poala popii (optional sta 2 zile la coada la moaste, sau la apa sfintita, inbrancindu-se, desigur…), si cu constiinta curata ca s-a spovedit/curatit, incepe iar…, si iar, si iar, si iar! Spovedania devine un soi de closet: te incarci si te descarci; important e ca la sfarsit Dumnezeu te iarta, ca pe talharul de pe cruce.. daca esti destul de JMECHER sa te caiesti la sfarsit. Toti se vad talharul de pe cruce: “Hai sa facem ce potlogarii putem, ne descurcam noi la sfarsit cumva”. Adica in clartext: nu-l fraierim numai pe dracu, ci si pe Dumnezeu!  Amin!

De ce pe timpul lui Tepes a fost nevoie de teapa ca sa nu se fure potirul de aur de la fantana? Fiindca pana atunci cine fura nu era BLAMAT de SOCIETATE!  Daca vreunul il facea “hot” 100 sareau sa nu le “jigneasca prietenul”. Iar asta se intampla si acum; dupa ca urla pe la TV ca prea multi nemernici au furat si vandut toata tara, prezentatorii se duc in talk-showuri sau la restaurant cu chiar cei ce au furat! Asta vedem pe fata de 24 de ani! Dar ce zic eu de 24′? De peste 100! Pe vremea lui Eminescu era la fel.

Dupa toate astea, din care romanul ramene furat complet, cade in ultranationalism si victimizare. Strainii au ceva cu noi, iar noi  suntem “victime”. Ei sunt de vina, strainii, ca ne fura – austriecii, rusii, americanii, evreii, englezii, francezii, etc. Romanul NU VEDE ca nimei n-ar fi putut fura, daca noi n-am fi complici.

Da, strainii fura, evident, dar numai fiindca POT! Ca nu ii fura pe ai lor, ci pe niste straini (adica noi)!  Si pot fiindca noi ii toleram pe “ajutoatele lor dinauntrul nostru”... intr-o tara normala asta se numea complicitate la tradare. “De ce sa-mi stric RELATIILE?” Da strainii,  strainii de ce nu se lasa furati? Fiindca la ei cine e tradator din fire, imediat e executat de societate;  nimeni nu-i da functii, nimeni nu mai vorbeste cu el chiar daca e frati-su! Moare ca un caine, ca un paria! “E o conspiratie impotriva Romaniei!” Da, evident, a fost decand lumea dorinta de a pradui pe altii: dar se infaptuie doar prin propria complicitate.

Si e invers de cand sunt romanii, dacii daca vreti! Da, de peste 2000 de ani, aici sunt trasi in teapa CEI MAI BUNI! Asta era protocol religios la Daci! Adica erau trimisi la Zamolxe … vezi-doamne! Cu alte cuvinte: “astia care ne pot concura (fiind asa capabili), hai sa scapam naibii de ei.” A scapa de cei mai buni, e un obicei ritualic, de peste 2000 de ani – de aia exista o SELECTIE INVERSA in societatea romanesca – supravietuies cei cu morala din ce in ce mai mica. Atentie! Nu cei mai prosti, ci cei mai fara morala; e o diferenta esentiala. Si azi se practica, pe o scara mult mai intinsa ca la daci; cine nu suporta, sa plece in vest; “Ia uite ba, ce bine s-a descurcat FRAIERUL ALA acolo!” … ideea ca aici era fraier, se subliniaza mereu…

Cu romanul te imprietenesti usor! Toti strainii admira caldura si stilul direct. Da’ prieten ramai doar cat are un interes, sau cel putin asa crede…. e doar o masca! In momentul in care nu mai considera ca ar putea avea un interes, esti un nimeni, zero, nada. E doar o varianta proverbului cu “fa-te frate..”.. asa te vede el de fapt. Ca si o javra  prietena cu toata lumea si in fapt cu nimeni. Daca un strain ii da o bucata de carne cu otrava, o mananca. Insa un caine bine dresat, nu ia hrana decat din mana omului sau!

Cu neamtu’ e invers; stai si 4 ani sa te verifice, dar atunci cand esti prieten, stii pe ce te bazezi bazezi; nu te va trada, mai niciodata. Asta se numeste aici; “neamtu’ e rece…”. Pentru roman, neamtu’ a reprezentat un soi de ideal de neatins… si e de neatins NUMAI datorita coruptiei morale.

Cu o regularitate oribila, romanul admira “jmecherul, mistocarul si jmenarul”, asa cum cu o precizie uluitoare, romanul dispretuieste omul sincer si cinstit, adica “fraierul”. Pe acesta il uraste, si il ia in bascalie; pas sa pupe vreunul d-asta un loc in politica la noi.  “Ce sa caute fraierul asta in politica, hahaha!”

Si cine e cel mai reponsabil de acestea? Eu zic ca femeile din tara asta. Ele fac runda la spovedanie ca la closet, ele se umezesc total numai la jmecheri si jigodii cu mertane sau vilane indiferent de sursa de provenienta a acestora (dovedind o labilitate/ imaturitate psihica proverbiala.. care duce  de-facto la selectie biologica negativa) si cel mai important: ele isi invata copii chestia de bolta a marlaniei: “Lasa, mama, sa treci intai lacu’ “.

In fine pentru a se apara de aceste adevaruri, romanii mai au o arma imbatabila; ca un munte devin uniti in ura lor… nu impotriva hotilor si nemernicilor. Nu! Ci impotriva celui ce spune un asemenea adevar. PE ALA IL TRANSFORMA IN PARIA. Ala e tradator, vanzator de neam si toate celelalte. Ala e …  crucificat, strigand toti in cor ca si poporul din fata lui Pilat: “sangele lui asupra noastra”.

Eheiiiiii, romani…  cineva ar zice; “asa sa va dea Dumnezeu”...SI ASA V-A SI DAT!

Autor:  Adigo  Radian (A.G.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: