RIDING THE BEAST

9. Bitcoin-Ponzi

Care este ultima schema ponzi la nivel global? Se numeste Bitcoin. Da, da, stiu, pare ceva nou, pare ceva revolutionar. Este DOAR o schema Ponzi, mult mai rafinata ideologic si tehnologic.
Cine a facut-o? Se zice ca un japonez: Satoshi Nakamoto, un om care nu exista! In spatele pseudonimului poate fi de exemplu Satoshi Rotschildmoto, sau Satoshi Sorosmoto… 🙂

Exista un nr limitat de monezi (vre-o cateva zeci de milioane, ascunse undeva de …Sathosi pe net) care pentru a fi obtinute, trebuie sa rezolvi (cu computerul) o ecuatie, un hash… Pe masura ce monezile se consuma, devin din ce in ce mai greu de rezolvat. Cu cat biletul de loterie Ponzi (Bitcoinul) devine mai CERUT, cu atat e mai scump….

Tipic Ponzi: doar cei ce obtin LA INCEPUT (adica intre 2008-2011) biletele astea Ponzi-Bitcoin, au castiguri uriase. Pentru ceilalti devine in cel mai bun caz o moneda foarte scumpa, care este si foarte volatila. Toti o cauta cu disperare, fiindca pe ea nu prea se platesc impozite si tot rahatul de taxe de stat (incl. bancare de stat). Mai are ceva fenomenal: nu mai ai nevoie de banca, ASA SE CREDE, fiindca e o moneda incriptata, deci nu poate fi furata daca nu ai codurile, chiar daca furi stick-ul. Asa se spera ca bancile (marii bancheri) vor iesi din joc. Hahaha!

Nu va pare ciudat ca aceasta “moneda” a aparut EXACT si IMEDIAT dupacrash-ul bancar din 2007-2008? Desi matematica/rutinele din spatele ei existau de cel putin 8 ani… ??

1. Exista o lege financiara imbatabila; se numeste legea lui Gersham. Ce spune? Moneda proasta o inlocuieste intotdeauna pe cea buna in tranzactii. Legea lui Gersham e imbatabila, a fost verificata pe miscarile monetare inca de la inflatia care a distrus Imperiul Roman. Cand Bitcoin va inlocui monedele oficiale, vom sti despre ce este vorba… Acum de exempu, stim ca o hartie chioara ($) inlocuieste monezi mai bune in tranzactiile internationale…

2. Moneda Bitcoin se bazeaza pe incriptare. In speta, pe un tip de incriptare asimetrica care va putea fi sparta in cativa ani, odata ce se va construi COMPUTERUL CUANTIC. In momentul ala, doar marile corporatii bancare vor avea bani pentru un astfel de computer…. deci vor sparge toate Bitcoinurile, in cam 1/2 ora de calcule!!!!! Clar? SUA si Rusia au planificate astfel de computere pentru urmatorii 4-5 ani, din motive militare. A, sa nu uit; cu ocazia aia, toate porcariile ce le-ati incriptat voi pe net (si NSA le-a tras pe disc, asa, incriptate), vor fi sparte… Doar alea cu anumite chei simetrice, vor rezista.

3. Moneda incriptata se bazeaza pe virtualizare. Adica exista numai pe stick sau HD, sau pe CD/DVD. Se strica astea, s-a dus moneda! Cum se pot strica? Simplu: cu un puls electromagnetic!
Cum se face un asemenea puls? Local, se poate folosi un clistron din cuptorul de microunde… dar asta numai daca cineva vrea sa-ti faca un rau intentionat. Insa marea problema va fi in caz de razboi (iar asta e valabil PARTIAL pentru TOTI banii electronici). Se numeste bomba cu puls electromagnetic (EMP) – si exista atat nucleare cat si non-nucleare. Nu omoara oameni dar distrug toata electronica. De exemplu cele non-nucleare s-au folosit cu succes in Serbia sau Bagdad… Astfel, daca erati acolo si aveati cateva milioane $ in Bitcoins pe un stick… byebye!

Cum te poti proteja de un asemenea puls? De o bomba electromagnetica de grad militar NU te poti proteja decat printr-o cusca faraday de tip special, probabil impamantata, si prin disperisa codurilor de Bitcoins (sub forma de copii) pe sute de HD-uri gen “cloud-computing mondial” ascunse in astfel de SEIFURI ANTI-EMP. Adica.. cu alte cuvinte, monezile ajung tot la un… ALT FEL de BANCA!

E adevarat, si banii pe card pot disparea in caz de EMP, dar ai si acte pe ei, contractele cu banca; secundo banca poate avea baza de date intr-o locatie protejata EMP. Apropos; O SINGURA BOMBA termonucleara, detonata la 80 Km inaltime in centrul SUA, aduce aceasta tara n epoca de piatra via EMP, ne-omorand pe nimeni, nici macar cu radiatiile! In schimb nu doar computerele se prajesc, ci si motoarele auto, pana inlocuiesti toata electrica!

Mutadis-Mutandis… ceva gen Google va fi si banca! Si iar ajungi la BANCI!!! Numai ca nu de stat, ci pur particulare… ASTA ERA MIZA.
Dupa cateva conflicte locale sau regionale cu bombe EMP (care dupa cum vedem, se intampa!) oamenii vor fi dispusi sa-si salveze Bitcoinurile in Google-Banks, sau similare! V-ati prins? In schimb daca ai bani de hartie sau (mai bine) cocosei de aur.. sunt imuni la EMP. Apropos: codurile de acces sunt bazate pe incriptare asimetrica… inseamna 1/2 pagina A4, nu le poti tine minte… tot pe stick stau.
A, mai e o faza; si exploziile solare pot induce EMP. De exemplu un bancher destept poate detona o bomba d-asta EMP (una non-nucleara costa numai… 500-1500 Euro..) , TOCMAI in timpul unei furtuni solare, si sa zica; “e de la Soare, e de la Soare… puneti d-acu banii in Google-Banks! Noi n-avem nici o vina…, doar va ajutam” 🙂

Si astfel Marea Finanta Mondiala v-a distrus banii nationali, si a impus pe mapamond un ban PRIVAT (al lor) in 2-3 miscari destepte, fiindca oamenii cand e vb de bani, n-au creier. Ca intotdeauna, de 2-3000 de ani. Shalom!

Pt. conf. autor: Adigo Radian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: